Musikk fra Norge til Amerika

I dag fikk elevene være med på en spennende forestilling. Alle fra første til sjuende trinn fikk være med på noe helt spesielt. Vi hadde besøk av Magnus Wiik og Selma French Bolstad som hadde med seg en forestilling som heter «Jakten på Amerika».

I denne forestillingen fortalte Magnus og Selma om hvordan musikk kan reise og endre seg. De brukte historien om noen gamle spellemenn fra Valdres som dro til Amerika på 1800-tallet. Det var spennende å høre om hvordan de levde og spilte musikk, både her i Norge og der borte i Amerika. En av disse spellemennene, Trond Eltun, var til og med på turné i 20 år!

Magnus spilte gitar og banjo, og sang også litt, mens Selma spilte hardingfele og sang. De viste oss hvordan gammel norsk slåttemusikk kan blandes med nye toner og bli til noe helt annet. Det var kult å høre musikk som var en blanding av gammelt og nytt, og se hvordan musikk kan endre seg når den møter andre kulturer.

Det var ikke bare gøy, men vi lærte også masse. For eksempel hvordan musikk kan reise rundt i verden, akkurat som folk gjør, og hvordan den kan fortelle historier om hvor den kommer fra og hvor den har vært.

«Jakten på Amerika» var ikke bare en konsert, det var som en liten reise i tid og sted. Alle oss på fikk se hvordan musikk kan binde folk sammen, og hvordan den har forandret seg gjennom tidene.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle